Kelas Membuat Coklat di Kuantan, Pahang.
5hb November 2010
Ada 2 kekosongan
- Ziela Aziz, Suraya
-mengenali jenis2 coklat- couverture/real coklat dan compound
-penyediaan coklat dgn teknik pencairan dan tempering
-teknik-teknik pembuatan coklat
-membuat pelbagai rasa/inti
-membuat lollipop, love box, coklat bar, dll bentuk
-membuat coklat conflakes
-coklat oreo
-coklat oreo edible image
-teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet
-teknik mewarna coklat
-mengenali jenis2 acuan
-nota lengkap-resepi, alamat pembekal coklat, kotak, mould
-terhad kepada 3 orang setiap kelas
(Anda akan bawa balik coklat yang dipelajari)
~Cara Buat Inti/Ganache Untuk Praline Chocs
(Strawberry/Orange/Mango)
Jadual Kelas : Setiap Sabtu
Masa : 9:00 am - 5:30 PM (hingga selesai)
*Deposit RM50 Diperlukan Untuk Booking Class.
Baki bayaran boleh dijelaskan semasa menghadiri kelas.
No comments:
Post a Comment